2-3 бр. Традиционен лаваш
2 бр. яйца
200 гр. бяло саламурено сирене
100 гр. сушени домати
4 резена бекон (по желание)
магданоз
масло
Натрошете сиренето и смесете с яйцата като плънката трябва да остане сравнително плътна. Нарежете сушените домати и магданоза и ги прибавете към плънката. По желание можете да добавите парченца бекон. Разделете лаваша на 2 равни части. Върху всяка от тях сложете част от плънката в края на листа и прегънете като плик, след това сложете още малко от плънката и отново прегънете така че да се образува стегнато вързопче. Загрейте тиган на умерена температура и разтопете маслото. Запечете вързопчетата в тигана в стил панини – от двете страни за по 2-3 минути до получаването на приятен загар.
Viola, имате Лавини!