Брускети с лаваш

Необходими продукти:

1 бр. традиционен лаваш
50 гр. масло
2 розови домата
1/2 връзка кориандър
1/2 лайм – на сок
зехтин

Начин на приготвяне:

Разстелете правоъгълния лаваш и разнесете маслото по цялта повърхност. Прегънете през половината, така че маслото да остане във вътрешността като плънка. С нож разрежете лаваша на триъгълници. Запечете лаваша в загрята фурна за 3-4 мин. Докато се запича лаваша имате тъкмо време за останалите съставки. Измийте доматите и ги нарежете на малки кубчета. Сложете ги в купа и прибавете ситно нарязания кориандър и сока от половин лайм. Овкусете с щипка сол и 1 лъжица зехтин. Можете да доовкусите с няколко капки лют сос.

Сглобяване:

Напръскайте с малко зехтин запечените и хрупкави лавашчета и сложете по една лъжица от плънката върху всяка брускетка.