Тайландски рулца с лаваш

Необходими продукти:

4-5 бр. кръгъл лаваш (1 пакет)
400 гр. телешко мляно месо
1/2 зелена салата
30 гр. зелена чили паста
100 гр. заквасена сметана
1/2 лимон или лайм
маслиново масло (зехтин)

Начин на приготвяне:

В загрят тиган с малко зетин запържете телешкото мляно месо. Важно е в самото начало да използвате шпатула и добре да раздробите месото, за да се получат добре запържени месни “трохи”. След 5-6 мин. добавете 1-2 чаени лъжици зелена паста от чили (този вид тайландска паста се продава в бурканчета в търговксите вериги и може да се съхранява 1 година в хладилник). След като добавите чили пастата в тигана разбъркайте добре за 1 мин. и отместете тигана от котлона, за да отпочине сместа. Измийте, накъсайте и подсушете зелената салата. Тъй като чили пастата е пикантна и солена, не е необходимо да добавяте сол. Овкусете салатата с 1 лъжица зехтин. Сглобяването на рапа е лесно: върху 1 лаваш сложете част от зелената салата, нанесете 3-4 лъжици от телешката смес и завършете с 1 лъжица заквасена сметана и малко сок от лайм(лимон). По желание може да добавите 2-3 стръка пресен кориандър. Навийте на рулце и се насладете на нов и екзотичен вкус!