Солена торта с лаваш

Необходими продукти:

5 бр. кръгъл лаваш (1 пакет)
250 гр. крема сирене
300 гр. заквасена сметана
100 гр. суджук или друг колбас по избор
250 гр. едросмляна лютеница
8-10 бр. кисели краставички
2 бр. предварително сварени яйца
чесън на прах (по желание)
кашкавал/сирене – за декориране

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете крема сиренето и заквасената сметана и разбъркайте добре до получаване на приятна смес. По желание можете да добавите чесън на прах. Нарежете киселите краставички, сварените яйца и суджука на тънки филийки. В кръгла тавичка сложете 1 лист лаваш (най-добре е ако разполагате с ринг с отлепващо дъно). Сглобяването на тортата е лесно: намажете първия лаваш с млечната смес и подредете ред кисели краставички. След това сложете втори лаваш и намажете с лютеница и подредете ред суджук. Поставете третия лаваш и намежете с млечния крем и подредете резенчетата яйца. Следва четвърти ред с лютеница и суджук. Поставете и последния лаваш и намажете с млечния крем. Приберете готовата торта за 30 мин. в хладилник, са да стегне. След това можете да украсите с настърган кашакавал или сирене а страничните стени можете да декорирате с малки парченца от останалия ви лаваш. Експериментирайте и се наслаждавайте на своя шедьовър!