Киш Лорен с лаваш

Необходими продукти:

2 бр. кръгъл лаваш
3 яйца
400 гр. заквасена сметана (или крем фреш ако намерите)
120 мл. прясно мляко
6 резена бекон
50 гр. масло
сол
черен пипер
индийско орехче

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180С . Смесете яйцата, заквасената сметана и млякото и разбъркайте добре. Запечете бекона на тиган до златиста и хрупкава коричка. След като изстинат бекончетата ги нарежете на ситни парченца и ги прибавете към останалата смес. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. В кръгла тавичка сложете 1 лист лаваш, като на дъното е хубаво да сложите хартия за печене. Намажете маслото върху лаваша и го запечете за кратко – 2-3 минути. След като се запече леко, изсипете сместа като внимателно разстелете парченцата бекон да са равномерно. Печете киша за 30 минути! Готово!