2-3 броя традиционен лаваш (или 5 бр. кръгъл лаваш)
600 гр. картофи
1 стрък праз
бяло саламурено сирене (по желание)
сол
червен пипер
1 яйце за намазване
Картофите се обелват и се сваряват до готовност. След като са омекнали се намачкват с вилица (не искаме да стават на пюре) и се оставят настрана. Празлукът се нарязва на ситно и се задушава в малко зехтин. След като като се задуши се прибавя към картофената смес. Овкусява се със сол и червен пипер. Лавашчетата се нарязват на триъгълници. В най-широката част на триъгълника се слага част от плънката и се навива на пуричка. По желание към плънката може да се добави и 100 гр. натрошено сирене. Пуричките се подреждат в назнена тавичка. Яйцето се разбива с малко зехтин и с тази смес се намазват пуричките. Закуските се пекат 15-20 мин. на умерена фурна.