Пликове на фурна с лаваш

Необходими продукти:

3 бр. традиционен лаваш (или 6 бр. кръгъл лаваш)
1 глава лук (или 1 стрък праз)
2 моркова
100 гр. гъби
1 бр. червена чушка (може и люта)
200 гр. бекон или шунка
200 гр. кашкавал
300 гр. заквасена сметана
1 връзка пресен кориандър или магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете лука, морковите, чушката и накрая гъбите на ситни парченца и ги задушете в малко маслиново масло. Отделно, запечете на тиган бекона, за да стане хрупкав. След като изстине нарежете бекона на ситни парченца и го прибавете към зеленчуците. Добавете ситно нарязан кориандър или магданоз. Вземете лавашчетата и ги разделете на две части така че да се получат равни правоъгълни листове. Върху всеки лист сложете равна част от плънката, добавете малко настърган кашкавал и завийте във формата на плик. Подредете оформените пликчета в тавичка с хартия за печене на дъното. Върху всеки плик сложете по една лъжица заквасена сметана и я разстелете по цялата повърхност. Поръсете с останалата част от кашкавала. Запечете в загрята на 180 градуса фурна за 20-30 мин. до получаването на приятен загар.
Вечерята е сервиранааа!!!