Лаварони на фурна

Необходими продукти:

2 бр. традиционен лаваш
4 яйца
400 мл. прясно мляко
100 гр. бяла кристална захар
ванилия

Начин на приготвяне:

Лавашите се нарязват на ивици с дебелина околo 1 см. така че да се получат нещо като правоъгълни ивички. Яйцата се разбиват и към тях се добавят захарта, ванилията и прясното мляко. Разбърква се добре и в тази смес се изсипват лавашчетата. Всичко се разбърква добре и се изсипва в намаслена тавичка и отгоре се слагат парченца масло (100 г). Десертът се слага да се пече на 180 градуса за 20-30 минути, докато се получи приятен загар. По желание можете поръсите с няколко лъжици захар и да запечете във фурната, за да се получи карамелизирана коричка.