Енчилади

Необходими продукти:

6-8 бр. кръгъл лаваш
400 гр. телешка кайма
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 зелена люта чушка (може и халапеньос от буркан)
600 гр. домати от консерва или 5 пресни домата
200 гр. червен боб от консерва
200 гр. заквасена сметана
180 гр. (2 бр.) моцарела

Начин на приготвяне:

В загрят тиган запържете каймата докато се получат златисти трохи. Добавете ситно нарязаните лук и чесън. След няколко минути добавете моркова на малки парченца и пасираните домати. Разбъркайте добре и оставете сосът да къкри на тих огън около 20-25 минути. След като е почти готов добавете към соса червения боб (като го прецедите на цедка за да се премахне излишния сос). Овкусете с подправки по желание – сол, черен пипер, лют червен пипер.

Сглобяване:

Върху всеки лист лаваш поставете 3-4 лъжици от плънката, добавете 1 лъжица заквасена сметана и завийте на тръбичка. Тръбичките се поставят в намаслена тава и се поливат с останалата част от заквасената сметана. За най-добър резултат можете да поръсите с малко настърган кашкавал. Енчиладите се запичат на загрята фурна – 200С за 20-25 минути. Vamos!