Продукти:
1 пакет лаваш DINA
2 ябълки – около 300 грама с кората
1 дюля – около 150 грама с кората
4 чаени лъжици кленов сироп
1 чаена лъжичка цейлонска канела
10-15 орехови ядки
1 белтък за намазване
Нарежете ябълките и дюлята на малки парченца.
Сложете ги в малка касерола на котлона и добавете кленовия сироп.
Дръжте ги на котлона докато омекнат. Добавете канелата и разбъркайте.
След това сгънете хлебчето лаваш както съм показала на снимката.
По този начин ще прегънете хлебчето и ще видите къде да режете след това.
Разгънете хлебчето и го сгънете на две. Отрежете крайчетата с ножица, както съм показала на снимката.
След това поставете плънка и орехи в средата на хлебчето и сгънете. Намажете с разбит белтък, а по желание можете да поръсите с кафява захар.
Печете на 180 градуса за 7-8 минути.
Извадете и сервирайте още топъл.