Запеканка с лаваш, сметана и лук

Необходими продукти:

1 бр. лаваш DINA
200 грама заквасена сметана
3 глави жълт стар лук
2-3 скилидки чесън
2 яйца
прясна мащерка
черен пипер на вкус
сол на вкус
краве масло за пържене

Начин на приготвяне:

Отрежете 1 бр. лаваш с големината на формата в която ще печете запеканката, така че да има кора лаваш и по височина на съда.
Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. След това ги запържете за кратко в кравето масло.
Свалете от котлона и изчакайте за кратко да изстинат.
Добавете разбитите яйца, сметаната и подправките на вкус.
Изсипете сместа в „коритото“, което се е образувало от лаваша.
Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути.
Извадете от фурната и оставете да се охлади.